Sjuktransport Stockholms län

Sjuktransporten i Stockholms län ägs och bedrivs av Samariten Ambulans AB och bidrar till en tryggare och effektivare transport mellan olika vårdenheter!

Samariten Ambulans AB Sjuktransport ansvarar för att hjälpa personer som behöver åka mellan vårdgivare eller till och från hemmet. Våra transporter går under benämningen Liggande sjuktransport.

Våra patienter har inget vårdbehov men behöver stöd och hjälp under transporten. De flesta har svårt att sitta längre stunder och behöver då ligga ned under transporten. Våra enheter bemannas av två personer, förare och biträde, som har fullt fokus på patient och bidrar till att det blir en behaglig resa.

Några av våra enheter är bemannade med en undersköterska och en förare och är utrustade med syrgas. Det är vårdgivare som ordinerar syrgas. För att få hantera syrgas måste man vara utbildad undersköterska. Kravet för att jobba hos Samariten som undersköterska är att man ska ha godkänd grundutbildning samt erfarenhet från arbete i sjukvården, fast anställning som undersköterska 1 år eller motsvarande ca 2000 timmar.

Det finns  inget krav på sjukvårdsutbildning hos personalen men erfarenhet finns då man möter både gamla och sjuka och samtidigt har en förmåga att känna förståelse för personer som befinner sig i en känslig situation.

Kontaktperson:

Jenny Ahlström

072 19 34 130

Hur beställer man en sjuktransport?

Är du vårdgivare och vill beställa sjuktransport? Då gör du det enkelt nedan!